Hakkımızda

Osmanlıca "Rahat ul-hulküm" yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan bu yana Anadolu'da bilinmektedir. 17. yüzyılda eski adı "Karahisar-ı Sahip" olan günümüz adıyla Afyonkarahisar'lı ustalar tarafından Osmanlı Padişahları'na kuvvet macunu olarak üretilen lokum daha sonraki yıllarda Padişah Fermanı ile İmparatorluk sınırları içinde de yaygınlaştırılmıştır. Bu lezzet ustalığı 500 yıldır ahilik müessesiyle ustadan kalfaya, kalfadan çırağa ilk günkü doğal lezzeti korunarak günümüze kadar gelmiştir.

Afyonkarahisar'da üretilen lokumun lezzetinin ve enerjik etkisinin emsalsiz olmasının en önemli etkeni, bölgenin kendine has iklim ve toprak yapısıdır. Lokum üretiminde ve üretim için gerekli olan hammaddelerin yetiştirilmesinde bölgeye mahsus olan bu doğal yapı önemli bir ayrıcalık sağlamaktadır.